Kontantstøtten og andre ytelser i forbindelse med å ha barn.

Ja, nå har regjeringen bestemt at fra neste høst, så forsvinner kontantstøtten for 2 årigene. Mange fortviler og jeg har sett at der også er laget en underskriftkampanje på at folk er i mot dette.

Argumenter som blir brukt for at en skal beholde kontantstøtten er at en selv skal få velge om en ønsker å gå hjemme med barna eller sette dem i barnehagen. Jeg må si at jeg blir mildt sagt oppgitt av en slik komentar. Der er vel ingen som sier at mamma eller pappa ikke får lov til å være hjemme med sitt lille gull?? Det som sies er at en ikke skal få en kompensasjon for dette.

Slik som kontantstøtten var ment å være, er jeg tildels enig i at den kunne ha vært. Den skulle være for at mamma eller pappa skulle få være hjemme med sitt avkom, uten å gå ut i jobb. Dette har dog ikke skjedd. Det som har skjedd er at enkelte bruker denne støtten på å betale dagmamma svart. Altså staten har betalt for et lovbrudd. Dette er ikke rett. Andre igjen har jobbet skift, slik at mamma går på jobb når pappa kommer hjem og omvendt. Dermed får ikke barna noe mere tid sammen med sine foreldre, de får ikke mere opplagte foreldre til å ta seg av dem. Hvis en kunne vise til at en var helt uten jobb, greit, da kan en få kontantstøtten, eller redusere alt etter hvor mye en jobber. De som har barna i barnehage deler av uken, får redusert kontantstøtte, dette skulle ikke gjelde om en har barna i barnehage eller ei, men om en jobbet eller ei. Bli trukket i kontantstøtte for hvor mye en jobbet. Selvsagt går barnet i barnehage, så skal det trekkes, uansett om mor eller far er i jobb eller ei

På den andre side, så synes jeg at samfunnet blir mer og mer dreid til at staten skal ta seg av barna. Det er ikke staten som setter disse ungene til verden, det er vi som foreldre som gjør det, skal ikke vi også ta oss av dem. Vi får allerde barnetrygd, hvor mye betalt skal vi ha for å ønske oss barn? Jeg mener ikke at en skal måtte få betalt for å få barn, en bør ønske seg det og legge livet opp etter det.

Selvsagt så skal en ha mulighet til å få barn om en ikke har så mye penger, men en har ordninger som fanger opp de svake i samfunnet. Synes at barnetrygd skulle vært behovsprøvd, slik at de som virkelig trenger det, kan få hjelp til å få sitt eterlengtede barn, enn at et par som allerde har en 800 000 i inntekt skal få enda mer, de har penger så de burde klare seg, uansett barnetrygd eller ei.

I tilegg til barnetrygden får en jo betalt for å gå hjemme med poden, 100% lønn eller 80% alt etter hvor lenge enn ønsker å gå hjemme, for de som ikke har opparbeidet seg rett til foreldrepenger, så ha en en engangstøtte. Vi må også se på hva staten gir oss og ikke bare på hva vi ikke får.

Om sylvi

Jeg er gift, har tre skjønne barn. Har meninger om mangt og mye og er ikke redd for å stå for det jeg mener. Av og til må en trølitt varsom, for ikke trå noen på tærne, men en bør tåle at en person ikke er enig med deg, samme hva det gjelder Her vil jeg skrive om ting som opptar meg, skrive ned mine meninger og tanker, men forventer ikke at andre skal være enig med meg. Jeg har mine meninger, andre har sine meninger, slik er livet og det derfor det er så spenndene.
Dette innlegget ble publisert i Politikk, Samfunn. Bokmerk permalenken.

2 svar til Kontantstøtten og andre ytelser i forbindelse med å ha barn.

  1. sylvi sier:

    Ja, jeg her helt enig med deg når det gjelder kontantstøtten.

    Barnetrygden, synes jeg som sagt burde være behovsprøvd og da kanskje litt høyere til de som trenger det.

  2. Siv Anita sier:

    Jeg er litt negativ til kontantstøtten. Jeg synes den er flott når foreldrene faktisk er hjemme med barna, men langt fra alle er det. Noen ansetter praktikanter for å ta vare på barna, andre bruker privat dagmamma til kontantstøtten forsvinner…. da synes jeg poenget er borte.

    Dessuten har ikke barnetrygden økt med en eneste krone siden 1996 (er jeg ganske sikker på). Det synes jeg er tragisk, for når systemet er som det er, synes jeg i det minste barnetrygden kan indeksreguleres slik at den står i forhold til den samfunnsøkonomien vi faktisk lever i!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *