Med barn på flytur

Leser litt rundtomkring om å fly med barn og jeg kjenner at jeg blir aldri så lite provosert av det jeg leser. For det første virker det som om alle som reiser med barn oppfører seg likt og at alle barn oppfører seg likt.

Det å si at barn støyer, skriker og sutrer hele tiden, synes jeg er å dra det veldig langt. Reiser enn i en del timer, så må en forvente å høre at et barn gråter. Mange barn kan bli trette av en lang reis og da er en av deres måter å få dette ut på, ved å gråte. Vi voksne blir jo også sure, når vi er trette, bare det at vi har litt mere selvbeherskelse og setter oss ikke ned og gråter og skriker alikevell. Ungene skal selvsagt ikke få lov til å gråte for hver minste ting, men jeg tror det er fåtallet som gjør det.

Så er det skrevet om at barn søler på sidemannen og at dette er irriternde. Vel, hadde jeg sittet på siden av et lite barn og det hadde vært uheldig å søle på meg, ja, så hadde jeg ikke blitt sur og tverr av den grunn. Jeg hadde forstått at barnet var uheldig, men selvsagt er det jo ikke noe kjekt, men alle kan være uheldige.

Så har vi argumente med at barn sparker i stolen fremfor seg, noen barn gjør nok dette, mens andre tror jeg nok kan være nære en gang av og til,fordi de vil sette seg bedre til rette i stolen. Hvis et barn sparker i stolen og foreldrene ikke ser dette, går det ann å si vennlig og bestemt at det ikke er noe godt å si til barnet at du hadde vært glad om det ikke sparket i sete, da tror jeg at barnet hadde vært mere forsiktig.

Så har jeg også lest at det er irriternde når barn synger på flyet. Dette klarer ikke jeg å forstå at skal være irriterende i det hele tatt, hva er vel mer sjarmende enn å høre en liten gutt eller jente sitte å synge på sine ynglings sanger. Dette være seg om det er min pode eller andre sine, jeg har aldri reagert på dette og jeg kommer nok aldri til å stoppe mine barn i år gjøre noe slikt. Skal de voksne sitte musestille og ikke prate da??? Har mange ganger vært i fly og hørt at voksne sitter og snakker med høy stemme og ler og koser seg, synes dette er mere støy enn en liten gutt/jente som synger.

Vi må la barn få lov til å være barn, men selvsagt skal de ha grensesetting og der må foreldrene vise sitt ansvar, noe jeg føler at mange gjør. Kos dere på fly tur og ikke la alt mulig irritere dere, så blir turen fin.

GOD TUR

Om sylvi

Jeg er gift, har tre skjønne barn. Har meninger om mangt og mye og er ikke redd for å stå for det jeg mener. Av og til må en trølitt varsom, for ikke trå noen på tærne, men en bør tåle at en person ikke er enig med deg, samme hva det gjelder Her vil jeg skrive om ting som opptar meg, skrive ned mine meninger og tanker, men forventer ikke at andre skal være enig med meg. Jeg har mine meninger, andre har sine meninger, slik er livet og det derfor det er så spenndene.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 svar til Med barn på flytur

  1. Vanilla sier:

    Det var faktisk spørsmål om dette på dagbladet på reiselivsiden for litt leden,
    hvor en som flyr ofte spurte hvorfor fulle folk ble fjernet, mens i mange tilfeller så var det ikke noe fokus på barnefamiler hvor foreldrene ikke brydde seg, og hadde som omtalt av svaret av en flykaptein at det er en del som har litt holdingen til fri barneoppdragelse.
    Spørsmålet gikk i hovedsak ut på hvorfor ikke barnefamiliene ble gjort noe med.
    Dette kan jo være den personen som sendte inn sitt spørsmål til dagbladet sine erfaringer.

    Jeg vil si at jeg har flydd mye, og det er svært få ganger at det har vært barn ute av kotroll, men da har det dreid seg om at foreldrene faktisk ligger og sover.

    Om et barn sparker i seteryggen til en passasjer så er det fult mulig å snu seg og si til barnet på en vennlig måte som barnet også forstår at om du kan la være og sparke i seteryggen jeg får vondt. Flere sier at dette faktisk fungerer veldig bra. Og at barnet forstår.

    Det å søle på sidemannen kan skje hvem som helst ikke bare barn. Alle kan være uheldig.

    Det blir også rådet til i artikkelen jeg snakker om å feks ta med noe som barna kan aktivisere seg med underflyturen.

    Som siv anita sier så har jeg også sett at de cabinpersonalet er flinke til å komme med noe som kan være til glede for barna, som de kan aktivisere seg med.

    Barn kan skrike under takeoff og landing dette skyldes trykket de får pga lufttykket det å gråte er deres eneste måte å få lindring på dette på. Skal innrømme at før jeg var klar over at dette var årsaken kunne det noen ganger være litt irriterende. Men nå vet jeg hvorfor dette skjer, etter en i cabinen på sas fortalte en fortvilet småbarnsmor som satt på samme rad som meg at det var bra for barnet at det fokk gråte litt på det tidspunktet pga lufttrykket. Etter den episoden har jeg ikke irritert meg for dette lenger.

    Barn er barn og det må de få lov til, vel og merke de kan ikke bevege seg dit de vil i midtgangen feks under matservering på turer. Ikke det at jeg har vært vitne til dette noen gang.

    Jeg tror strengt talt at berusede personer er et langt større problem. Eller de som er så frekke at de faktisk ennå røyker på toalettet noe jeg har merket.

    Og slik som jeg har lært ungene dine å kjenne gjennom hva du har fortalt tror jeg ikke flyturen dere skal ha i januar kommer til å bli noen problem.

    Du skal bare se fram til den fårestående ferien, jeg kan ikke i min villeste fantasi forestille meg at dere skal få problemer under flyturen 🙂

  2. Siv Anita sier:

    Vet du? Vi reiser så mye, både med og uten barn, at dette vet jeg endel om. At barn ikke sitter i ro på flyet er ikke noe problem, de trenger å bevege seg. Og finner alltid noen hyggelige mennesker å snakke med i midtgangen, oftest til stor begeistring for mange – barn forteller mye rart!

    Jeg har med få unntak opplevd at foreldre har «gitt blaffen» i å snakke med barna når de driver å sparker i setet forran seg. Oftest går det helt fint å si fra.

    Men vår aller værste charter-flytur, var på et fly med ca 150 seter, flyet var fullt, 3 små barn ombord, resten voksne mennesker. Etterhvert var det ekstremt mange som rett og slett var «dritings». Støynivået var enormt. Folk sjanglet frem og tilbake langs midtgangen og hele flyturen var et regelrett mareritt!

    Alle kan søle på nabomannen, jeg også, sånnt skjer.

    Barn som gråter er noe som oftest oppstår på vei opp i luften, på grunn av vondt i ørene av lufttrykket. Det går over.

    Suttrete unger hører til sjeldenhetene, etter min erfaring, flyvertinnene/vertene er raske på pletten med tegnesaker og småleker. De fleste foreldre har også med noen sånne ting og kanskje et spill som barna kan pusle med. Dessuten er det som oftest visning av film på flyene nå, og da blir det fort stille!

    Gled deg til reisen i januar! Ungene kommer til å synes det er spennende på flyet – hvis de nå ikke sovner da…. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *