Hvit jul

Der er noen mennesker som har funnet ut at de skal kalle seg Hvit jul (hvitjul.no). Dette skal gå på å gi barna en rusfri jul. En kan skrive kontrakt på at en ikke skal drikke 24-26 desember.

Jeg mener at hvis en hadde prøvd å hjulpet dem som virkelig sliter med alkoholen, så hadde dette vært et meget bra tiltak, alt for mange barn har en eller begge foreldre som er alkoholiker og sitter og gruer seg til helger og høytider, for da vet de at dette blir enda verre. Disse personen kan klare å slutte, de kan blir friske fra sin sykdom, hvis de får den hjelpen de trenger. Jeg kan vanskelig se at de blir bedre av at der står rundt 100 stand rundt omkring i Norges land og bare vil ha folk til å undertegne en kontrakt på at en ikke skal drikke. Så lett tror jeg ikke det er å bare kutte alkoholen. Jeg føler at dette er et hån mot alkoholikerene, hvis de mener at det er så enkelt å sette korken på flasken, når en først er blitt syk.

Det andre som kommer frem der, som provoserer meg personlig, er at de mener at ungene blir uttrygge av mor/far tar seg en øl til maten, eller et glass vin. De påstår at mor og far forandrer oppførsel så fort de har åpnet flasken. Dette gjør meg rett og slett rasende. Jeg tar en flaske juleøl til pinnekjøtte, men jeg forandrer ikke oppførsel og mine barn blir ikke uttrygge rundt meg, om jeg har tatt en øl. Jeg har en stor datter, som nå er voksen og hun har tidligere sagt at hun aldri har følt seg uttrygg rundt meg, om jeg har tatt meg en øl. En forandrer ikke adferd av den grunn. Greit som de skriver at en kan bli treigere i reaksjonsevnen, men etter en øl, så er ikke det mye det er snakk om og jeg tror ingen lider noe skade av dette, det er så lite at en merker det jo ikke selv og en kan ikke se det på en person som bare har tatt ei øl.

Jeg har selv vært barn og har foreldre som har drukket alkohol, jeg har aldri følt meg uttrygg så lenge det bare var snakk om et glass eller to til maten og ikke noe mere. Jeg kan ikke huske at jeg synes at mine foreldre forandret seg om de hadde ei øl til pinnekjøtte på julekvelden.

Jeg støtter ikke at en skal drikke seg beruset eller full når en har barn, men en enhet eller to, skader ingen og da blir jeg sint når Hvit jul, skal prøve å gå folk dårlig samvittighet for at en tørr å kose seg litt. Ja, jeg blir sint, de sier jo indirkete at vi er dårlige foreldre fordi vi tar ei øl til maten. Dette godtar jeg ikke. Selv er jeg så sikker på meg selv om mine oppleveser som barn og kjenner mine barn, så jeg vet med 100 sikkerhet at de ikke tar skade av at jeg tar ei øl til pinnekjøtte, men det er ikke alle som er så sikkre på seg selv, så når de skal kose seg med ei juleøl, så stikker kanskje samvittigheten deres og de klarer ikke kose seg skikkelig med den. Hva er vitsen med å ødelegge kosen for folk, til ingen nytte, bare fordi en selv skal stå frem som så utrolig from? Nei, ta tak i noe som virkelig kan hjelpe barna. Ikke oppfør dere som engler, når dere i mien øyner bare er hyklere. Hjelp de som trenger det, ikke mobb de som tenker anderledes enn det dere selv gjør. Ikke bare gjør noe sånn halveis, for at dere skal sole dere i glansen av hvor snille dere er.

En siste ting til slutt, det står at dette skal være forebyggende, vel, for en tid tilbake så leste jeg en forskning som viste at barn som ikke har sett at foreldre kan kose seg med alkohol i moderater mengeder, de som aldri har sett alkohol hjemme, de har større sjangse for at de begynner å bruke akohol tidligere, de drikker mere når de drikker og har større sjangse for å få rusproblemer, så det disse personen gjør, er jo å skape potensielle rusmissbrukere i disse hjem som de får til å ikke drikke alkohol i det hele tatt.

Vel, da fikk jeg ut litt her og kom gjerne med komentarer.

Om sylvi

Jeg er gift, har tre skjønne barn. Har meninger om mangt og mye og er ikke redd for å stå for det jeg mener. Av og til må en trølitt varsom, for ikke trå noen på tærne, men en bør tåle at en person ikke er enig med deg, samme hva det gjelder Her vil jeg skrive om ting som opptar meg, skrive ned mine meninger og tanker, men forventer ikke at andre skal være enig med meg. Jeg har mine meninger, andre har sine meninger, slik er livet og det derfor det er så spenndene.
Dette innlegget ble publisert i Samfunn, Tanker og følelser. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *