Hvordan blir julekvelden deres?

Ja, jeg lurer på om noen av de 2000 brukere som er innom bloggen min av og til, om de vil fortelle hvordan julekvelden deres blir.

Her kommer nok ungene og vekker oss i syv tiden, min kjære mor er på besøk, så hun har rommet vårt, så vi ligger på madrass i stuen, så da blir det nok å ha ungene på madrassen, mens de åpner gavene nissen har vært med i løpet av natten og så blir det vel for dem å spise snop til frokost. Så ligger vi og koser oss, til de blir urolige og står opp og steller oss litt, lager til en enkel frokost før jeg starter med å lage julegrøten. Har fått masse skryt av julegrøten min, men så bruker jeg masse godt oppi da og bruker lang tid på den. I 12 tiden er det tid for å spise grøten. Da har vi mandel i og den som får mandele, får en marsipangris.

I mellom frokost og grøt, er det selvsagt NRK som står på og vi ser de vante programmene på juleaften. Vi ser også på tv mens vi spiser grøten. Fjernsynet er på hele dagen, frem til middagen.

Når grøten så er spist, er det tid for å begynnne med middagen, det er pinnkjøtt, med kålrotstappe, gode poteter og pinnkjøtt sky som står på menyen. Pinnekjøtte på stå å dampe i mange timer, så det blir som sagt, satt på når grøten er unnagjort. Så blir det å ordne kålroten og den blir satt på i to tiden, liker at den får stå å koke lenge, før jeg moser den.

Regner med at julenissen kommer før middag. Vi er så heldige at vi får besøk av julenissen, uten at noen av oss må ut å gjøre noe, dette setter vi utrolig pris på og håper at dette vil vare i mange år. Dette er nok noe som gjør at ungene tror på nissen lengre enn de ellers ville ha gjort. Tror jeg i alle fall.

Noen av programmene som er viktig for meg å få med meg når det er julaften, er » tre nøtter til askepott», » snekker andersen» og » disney julekavalkaden» så må vi høre gudstjenesten på tv, ingen jul uten den. Så når Sølvgutten synger julen inn, setter vi oss til bords og inntar julemiddagen. Til dessert er det riskrem, her også med mandel i, med marsipangris som gevindt, og rød saus.

Så rydder vi av bordet, får inn i oppvaskmaskinen og så er det tid for å åpne presangene som ligger under treet. Da tar vi en og en pakke og ser når de andre pakker opp sin pakke. Når vi så er ferdige med pakkene, så finner vi frem litt kaffe og kaker og snop. Så koser vi oss med dette og så tar vi og trekker frem juletreet og går rundt det. Når vi har gjort dette, er det tid for gløgg. Ungene er oppe så lenge de orker, men selvsagt ikke lengre enn til vi legger oss , i alle fall.

På kvelden er tven av hele tiden, da koser vi oss med musikk og synger julesanger selv.

Håper at alle får en kjempefin jul.

Om sylvi

Jeg er gift, har tre skjønne barn. Har meninger om mangt og mye og er ikke redd for å stå for det jeg mener. Av og til må en trølitt varsom, for ikke trå noen på tærne, men en bør tåle at en person ikke er enig med deg, samme hva det gjelder Her vil jeg skrive om ting som opptar meg, skrive ned mine meninger og tanker, men forventer ikke at andre skal være enig med meg. Jeg har mine meninger, andre har sine meninger, slik er livet og det derfor det er så spenndene.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 svar til Hvordan blir julekvelden deres?

  1. sylvi sier:

    Tusen takk for svar, snuppa. Så koselig at du har lyst til å fortelle om din julekveld.

    Vi har som sagt på tven når vi spiser frokost og grøt, men til middagen, da blir det skrudd av og er avslått til dagen etter.

  2. Siv Anita sier:

    Våre juler blir litt forskjellig fra år til år, alt etter om ungene er hos oss eller hos sine andre foreldre. I år er de her hos oss. Ungene åpner kalenderpakkene sine på morran. Vi spiser frokost sammen, litt bedre frokost enn til vanlig. Jeg regner med at vi også kommer til å ha julegrøt til lunsj, med mandel og masipangris (heldigvis er alle her i huset flink til å dele, sånn at alle får smake masipangris). Så går vi nok løs på middagslagingen. Pinnekjøtt med samme tilbehør som du nevner. Utpå ettermiddagen/kvelden får alle på seg fin-stasen og middagen blir spist. Jeg regner med at vi underveis som dagen skrider frem kommer til å se noen av julefilmene som blir vist på tv. Vi har aldri på tv’n under noen av måltidene her i huset, men ellers står den nok på helt til pakkene skal åpnes. Kaffe og kaker blir satt frem før pakkeåpningen begynner, jeg tror vi venter så lenge som mulig, i og med at ungene er såpass store som de er. Vi åpner også en og en pakke, venter med neste til den som er åpnet er «analysert» og lagt i sin respektive haug! Vi synger ikke julesanger og går ikke rundt juletreet siden vi er humanetikere og egentlig aldri har hatt noen tradisjon for dette her i nord.

    Nå bare gleder vi oss masse!

    De julene når ungene ikke er hos oss, og jeg ikke er på jobb julenatten (noe som også er veldig koselig), drar jeg og Harald på hytta og feirer jul alene der. Litt anerledes jul blir det da. Etter frokost blir det en tur i slalombakken. Middagen er alltid pinnekjøtt. Hytta er så liten at juletreet står på verandaen ute, med lys, glitter og kuler!!! Julefilmene blir sett og julegaver åpnet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *