Er det bra å vaksinere seg?

Ja, det er et tema som kommer opp en gang innimellom, skal en vaksinere seg eller skal en ikke. Den siste heftige debatten om dette var vel når det gjaldt svineinfluensa. Noen mener at det er galskap å ta denne vaksinen andre mener det bra.

La oss først tenke på noe som jeg leste da debatten stod på som verst og det var at en vaksinere seg ikke først og fremst for sin egen del, men i solidaritet, slik at minst mulig mennsker blir syke.

Så la oss først og fremst tenke på vaksinajsoner som barna våre blir tilbudt. Skal vi takke ja til dette eller skal vi la være? Selv har jeg valgt å vaksinere barna. Dette fordi jeg ser hvilke fare det kan være forbundet med at de får sykdom og fordi at hvis en slutter å gi vaksiner, så vil disse sykdommen, som er så godt som utryddet, blomstre opp igjen og små barn, som ikke er gamle nok til å fått vaksinen kan bli alvorlig syk og i verste fall dø.

Grunnen til at jeg har kommet med disse tankene nå er at jeg så en episode av spesial victim unit på TVN. Ja jeg vet ikke at dette er sanne historier, men alikevell, så kan en få litt tankespinn rundt disse episodene. Denne episoden handlet om en liten jente på noen mnd som døde. Moren ble først misstenkt for å ha drept henne, men da de fant barnet, så viste det seg at hun hadde død av meslinger. Videre så viste det seg at en mor, som var i mot vaksinsjon av sønene, hadde vært i en park, mens hennes unge var i parken. Denne ungen var det som smittet den lille jenta. Enda på visa ble at denne moren ble tiltalt for uaktsomt drap på den lille jenta, siden hun var ansvarlig for at jenta ble smittet av meslinger og døde. Hun ble så frikjent av jurien.

Ja, en er jo ansvarlig, hvis en ikke vaksinere seg og andre blir syke pga din sykdom, men samtidig så er det jo et utrolig vanskelig hvis en person mener at en gjør noe galt mot sitt barn, hvis en gir dem vaksine.

Selv var jeg ikke tvil om å ta svineinfluensa vaksinen og jeg er sikker på at pga av at så mange tok den, så ble det ikke den epidimien her i landet som en fryktet. En kan jo bare se til land som USA og England, hvor mange ble ikke rammet der og hvor mange døde ikke, selv om de ikke var i faresonen. Antallet på dem som vaksinerte seg, var ikke så høy der, som her i landet og dermed tror jeg nok at de fikk et lite tilbakeslag også. Nå ser det ut som svineinfluensa er så godt som borte igjen og bra et det.

En må alle følge sin samvittighet og overbevisning om hva som er rett, men jeg bare spørr, hvis du ikke vil vaksinere deg, blir syk og smitter en annen person, slik at den blir varig skadet eller dør, hadde du hatt det godt med deg selv da?

Om sylvi

Jeg er gift, har tre skjønne barn. Har meninger om mangt og mye og er ikke redd for å stå for det jeg mener. Av og til må en trølitt varsom, for ikke trå noen på tærne, men en bør tåle at en person ikke er enig med deg, samme hva det gjelder Her vil jeg skrive om ting som opptar meg, skrive ned mine meninger og tanker, men forventer ikke at andre skal være enig med meg. Jeg har mine meninger, andre har sine meninger, slik er livet og det derfor det er så spenndene.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *