Hva spiser du på juleaften?

Nok et nytt spørsmål på facebook, hva spiser du på juleaften.

Tidlig på dagen, sånn i 12 tiden spiser vi julegrøt. Jeg er vant med å ha mandel i denne, så da blir det mandel å finne for en person her

Når så klokken blir 17, så sett vi oss til bordet og spiser middag. Jeg spiser pinnekjøtt, med deilig kålrotstappe til og pinnekjøttsky. Drikke som blir servert til er øl og akkevitt og julebrus for de som ønsker å ha alkoholfritt alternativ, har også alkoholfritt øl, hvis vi vet at noen drikker dette. Godt å ha litt utvalg, slik at alle får det de ønsker å ha. Denne dagen skal både store og små være fornøyd med maten.

Da min eldste datter var liten, likte ikke hun pinnekjøtt og hun fikk da velge hva hun ønsket å spise og da valgte hun kyllingfile, så da fikk hun det. Pleier ikke å lage to middager, for jeg mener at en må kunne spise det en får servert, men på julekvelden, da skal man ha mat man liker, så da får en heller lage en litt enklere variant av ett eller annet, som de som ikke liker julematen kan spise.

Til dessert har vi riskrem med rød saus. Der er også mandel i denne riskremen da min kjære mann er vant med å mandel i riskremen.

Om sylvi

Jeg er gift, har tre skjønne barn. Har meninger om mangt og mye og er ikke redd for å stå for det jeg mener. Av og til må en trølitt varsom, for ikke trå noen på tærne, men en bør tåle at en person ikke er enig med deg, samme hva det gjelder Her vil jeg skrive om ting som opptar meg, skrive ned mine meninger og tanker, men forventer ikke at andre skal være enig med meg. Jeg har mine meninger, andre har sine meninger, slik er livet og det derfor det er så spenndene.
Dette innlegget ble publisert i Jul. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Hva spiser du på juleaften?

  1. Siv Anita sier:

    Så koselig!

    Vi pleier også ha julegrøt som lunsj, eller som middag på lille julaften, med mandel i. Marsipangris til den som finner mandelen, og «trøste-marsipan-pinner» til de som slukøret må innse at slaget er tapt!!!

    Julemiddagen vår veksler mellom pinnekjøtt og ribbe. Har vi pinnekjøtt på julaften, blir det gjerne ribbe 1. juledag og motsatt. I år blir det nok pinnekjøtt, med samme tilbehør som du nevner.

    Men hos oss blir det ikke riskrem til dessert, ikke på julaften, da er det multekrem og krumkake! Hver eneste jul, for oss blir det ikke jul uten! 🙂 Så det er krise de årene skogen bærer lite multebær, men en liter blir alltid passet på i fryseren til dette formålet.

    Og så må det være noen julekaker til kaffen mens julegavene åpnes på kvelden. Sjakkruter, pepperkaker og marvposteier går ned på høykant!!!

    Kjenner jeg gleder meg til disse måltidene nå… og det skal ikke spoleres med å spise flere middager av dette slaget før jul. Dette er julemat!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *