November

Ja, da har vi kommet til november og jeg ser utrolig frem til de to neste månedene. Det går mot jul og jeg føler at det er lov å begynne å tenke på jul og virkelig se frem til det og glede seg.

Der er planleggingsdag i barnehagen 17 og 18 november, så da begynner vi med litt julebaking tenker jeg, for vi prøversmaker julebaksten, første søndag i advent.

I år begynner det litt tidligere enn de andre årene, for vi skal (som jeg har skrevet om tidligere) finne juletreet selv,på en gård som holder på med juletre og merke det med vårt navn og hente det når det nærmer seg jul. Den 19 desember kjører vi ut dit, finner treet, merker det og så har vi med oss julepølse, som vi legger på grillen der og spiser de i potetlefser. Dette ser vi frem til. Så på kvelden skal jeg og min kjære mann i førjulkos hos noen venner. Der blir vist mange, så dette kan bli knallgøy. Ungene er da på overnatting, så vi slipper å tenke på morgenen dagen etter.

Helgen etter er det jo første søndag i advent. Da pynter vi til jul på lørdagen og gjør det virkelig koselig her. Søndagen starter med en god og lang frokost, med varm sjokolade med krem og vi bare koser oss. Så ser vi på Dondal Dukc en julehistorie og etterhvert så blir det middag. Denne dagen har vi julepølse, med kålrotstappe, rødbeter og rødkkål. Så har vi litt kaffe og smaker på julebaksten. Så er tiden inne for å se på julegrantenningen. Etter det så tar vi turen på Frelsesarmeen og adventsamling, hvis ungene er opplagt nok til dette. Så er det hjem og ha kveldsmat og legge ungene. Så må hu mor se «Muppetene, en julefortelling». Når så den er slutt, så er det ikke senga så langt unna.

Helgen etter er det andre søndag i advent, da er det Frelsesarmeens julekonster, vet ikke helt enda om vi kommer til å gå på den, men på lørdagen, så skal vi i alle fall feire at gutten vår har blitt 5 år. Da blir vi nok en god gjeng her, vi har en del som vi invitere og vi ligger ofte rundt 20 stk. Da har vi besøk av min mor her og vi lager alltid noe godt til middag, noe julemat, ikke pinnekjøtt, for det er julekvelden vi har det, men kanskje ribbe, eller lutefisk, eller noe slikt

Så er det 3 søndag i advent, da har vi faktisk ikke så mange planer, den helgen der, men at vi koser oss og spiser noe godt, det er sikkert at vi gjør.

Så er det 4 søndag i advent, da er det Frelsesarmeen og synge julen inn, det er alltid så koselig, så det ser vi virkelig frem til.

Så er det bittelille juleaften, da setter vi inn juletreet,sent på kvelden, slik at det kan få stå litt og klimatiserer seg før vi pynter det

Lille juleaften henter vi min mor, så guttungen i barnehage, så blir det en brødskive og så blir det å pynte juletreet, mens vi hører på julemusikk. Når vi så har fått pyntet treet, da er det blitt kveld og vi har mat, da koser vi oss med masse spekemat, silderetter, med godt brød og flatbrød til. Vi ser også på NRK på kvelden før kvelden og litt TV2. Dette ser vi på til vi legger oss.

Juleaften starter med at ungene har fått litt gaver og snop i julesokken av Julenissen. Vi ligger og koser litt før vi står opp og tar en enkel frokost. Når så klokken er 12, er det tid for julegrøt. I den har vi mandel, dette er min tradisjon og de som finner mandelen før en marsipangris. Kanskje vi i år skal innføre at de som ikke får grisen før en marsipanstang. Hele dagen går til og se på tv. Først er julemorgen og ja, vi må ha med oss nesten alt. Askepott, Disney julekavalkade, Snekker Andersen osv. Vi rett og slett bare koser oss og slapper av.

I julen så hører jo Jesus fødsel med, men om vi kommer til å gå på Frelsesarmeen på julekvelden, vet jeg ikke enda. Der er litt med det at jeg ikke ønkser å dra det for langt før vi har spist julemiddagen, for det har vist seg de andre årene at ungene ikke holder lengre enn til vi har åpnet pakkene. Det er ungene sin dag og vi må legge den opp til dem, vi tar nok ikke avgjørelsen på det, før vi har kommet nærmere jul.

Klokken 17.00 pleier vi å spise middag og håper at vi får gjort det i år også.Til middag har vi pinnekjøtt, med gode poteter, kålrotstappe og pinnekjøtt sky. Vi har riskrem, der er mandel også i riskremen, for det er min kjære mann sin tradisjon og i julen er det viktig med tradisjoner. Marispann gris der også til vinneren og en ny marsipan stang til de som taper, hvis vi infører det da.

Når vi så har spist middag kommer nissen, hvis han ikke har kommet før middagen og så blir det til å åpne resten av gavene. Det tar noen timer og ungene, i sær guttugen, pleier å bli lei, før vi er ferdig å åpne. I fjor spurte han » er vi nødt til å åpne alle gavene?»

Når vi så har åpnet opp gavene, så finner vi frem litt kaffe og kaker og snop i store mengder. Da skal det ikke spares på noe, vi sitter lenge og koser oss med det. Så blir det litt gløgg før vi finner senga. På julekvelden får ungene være oppe så lenge de bare selv ønsker.

Vi prøver også å få til å gå rundt jueltreet og synge julesanger og der blir selvsagt spilt julemusikk denne kvelden. Tven er ikke på etter middagen, da er det andre ting som står i fokus.

Første juledag ligger vi og sover til ungene våkner, så lager vi til en god julefrokst/lunc. Der er masse julepålegg, julesild, spekemat, kaffe, te, juice, laks og eggerøre, ja alt hva en kan ha lyst på, med masse godt brød og lefser.

Jeg vet ikke enda om min eldste datter kommer denne dagen gjør de det, så blir det antakelig kalkun til middag, hvis ikke blir vi nok sammen med familien til min kjære mann. Kommer min datter og hennes samboer inn første dag, kommer de andre dag og da har vi kalkunen da. Er vi alene andre dag, så blir det lutefisk den dagen, ellers blir det lutefisk 3 juledag.

Hvordan resten av julen blir, vet jeg ikke. MIn mor kommer til å være her hele romjulen og vi kjører henne hjem 2 januar, så det skal bli kos og ha henne her så lenge.

Nå er jeg spent på hvordan andre har det før jul og i julen, så jeg håper at noen orker å legger igjen et svar.

Om sylvi

Jeg er gift, har tre skjønne barn. Har meninger om mangt og mye og er ikke redd for å stå for det jeg mener. Av og til må en trølitt varsom, for ikke trå noen på tærne, men en bør tåle at en person ikke er enig med deg, samme hva det gjelder Her vil jeg skrive om ting som opptar meg, skrive ned mine meninger og tanker, men forventer ikke at andre skal være enig med meg. Jeg har mine meninger, andre har sine meninger, slik er livet og det derfor det er så spenndene.
Dette innlegget ble publisert i Jul, Tanker og følelser. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *