Å være stolt av sine barn

Ja, jeg ser på Dr. Phil innimellom, synes at han har masse bra og liker ofte hans tankegang. For en tid siden så jeg et program, der han mente at en ALLTID skal være STOLT av sine barn og ALLTID ELSKE dem overalt på denne jord. Barn trenger ubetinget kjærlighet. En annen ting, er at en gjerne kan være uenige i barnas tanker og avgjørelse, men selv om en er det , så skal en elske dem og være stolt av dem.

Jeg har tre herlige barn, kunne ikke tenkt meg et liv uten et eneste en av dem. Alle tre elsker jeg av hele mitt hjerte og er så stolt av dem at jeg nesten sprekker. Den eldste datteren min er jo voksen nå og lever sitt liv. Jeg er ikke alltid enig med henne i det hun gjør og slikt, men uansett, jeg er her for henne om ting skulle gå galt. Det går ikke ann å si, » nei, jeg sa til deg at dette ikke ville funke, så du får klare deg selv». En lærer av å trå feil og hvor mange feil har jeg ikke selv gjort opp gjennom mine snart 43 år?? Det er absolutt ikke få. Derfor skal mine barn vite at når jeg gir dem råd, så er det nettopp råd de får og ikke formaning.

Det å gi råd og det å gi formaninger er to forskjellige ting. Når en gi et råd, ja så sier en hva en tenker om saken og gir et råd, da kan vedkommende tenke over om de synes det er noe i dette rådet og evt følge det, eller forkaste det om de mener at det ikke er noe for dem. Når en gir formaning, ja da gir en det en kaller et råd, men det er ikke et råd, for en formaning, mener man at man skal følge det som blir sagt. Hvis en så ikke følger denne formaning, kan resultate ofte bli at en da ikke får støtte om en så trår feil, for en sa jo hvordan en skulle handle i den situasjoen. Det personen glemmer, som har gitt formaninge, er at en ikke vet restultatet, hvis personen hadde fulgt denne formaninge. Ville resultatet blitt bedre?? Ville det blitt verre? Ingen vet, for det er ikke prøvd ut.

Som sagt, jeg har tre barn, er stolt av dem alle tre og elsker dem over alt i denne verden. Uansett hva de gjør og ikke gjør, så skal de vite at de kan komme til mamma og jeg vil være der med min kjærlighet til dem. Det er noe alle barn fortjener, mener jeg.

Om sylvi

Jeg er gift, har tre skjønne barn. Har meninger om mangt og mye og er ikke redd for å stå for det jeg mener. Av og til må en trølitt varsom, for ikke trå noen på tærne, men en bør tåle at en person ikke er enig med deg, samme hva det gjelder Her vil jeg skrive om ting som opptar meg, skrive ned mine meninger og tanker, men forventer ikke at andre skal være enig med meg. Jeg har mine meninger, andre har sine meninger, slik er livet og det derfor det er så spenndene.
Dette innlegget ble publisert i Tanker og følelser. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Å være stolt av sine barn

  1. Eg også ser på Dr. Phil.
    Ja det er snakk om ubetinget kjærlighet.
    Formaning fører ikkje noko godt med seg, så eg er enig med deg i at å gi råd er bedre, selv om de ikkje alltid følger de rådene.
    Eg har ei datter på 13 (tennåring og greier)og en sønn på 10år.
    men en ting eg har det vanskelig med er: Når datteren min vil ha koffein/energi drikk. Eg gir henne råd om å ikkje drikke det og kjøper alldri det til hun, men hun kjøper det selv uten at eg veit det. Ein gong hadde ho det med seg heim og eg ble ikkje glad for det, men eg trenkte ikkje sei noko for ho veit at eg ikkje lika det. Ja, ja tenkte eg då oppgitt.
    Hva skal man gjera når barna ikkje hører på eit godt råd, som er det beste for de? Jo, de må vel finne ut av det selv, selv om energidrikk ikkje skadar i små mengder men jenta mi har sagt av og til at hun er avhengig og det syntes eg er fortvilande. Men det begrenser seg jo litt då,for det er ikkje så ofte ho har penger til det. Energidrikk er skadelig, men det kan ikkje sees utanpå, så då forstår hun det ikkje. .
    Noe formaning har eg ikkje komt med og Ubetinget kjærlighet det trenger hun, så eg får håpe hun vokser det av seg eller tar til vett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *