Våre asylsøkere

I det siste har det vært stort fokus på disse igjen. Jeg begynner å lure litt på det norske folk, for stort sett skriker folk om at vi har en for liberal asylpolitikk, når en så har mulighet til å tvangsutsende hundrevis av asylsøkere, som for lengst har fått sitt avslag, så skriker vi om at dette er feil.

Mange argumenterer med at de har vært i landet lenge, gjerne 10 år og de har fått barn som er født og oppvokst her, sies at må vektlegges. Vel, at de har vært her i 10 år skyldes jo at vi har et så godt vern. Først er det mange av dem som kaster sine papier før de kommer til landet, så det blir vanskeligere å finne ut saker og ting om dem, som kan gjøre saksgangen lettere og fortere. For dem som da har sine papir i orden, blir også ventetiden lengre pga at saksbehandlingen drar ut på de som ikke har det og det forplanter seg i hele rekken.

Når en så får et avslag, så har en faktisk de rettighetene her i landet at en kan klage på avslaget. Da tar det sin tid igjen, og de velger å være her og vente på ankesvaret og hvis de så får avslag, kan de etter det jeg har forstått anke igjen og sitte og vente igjen til svaret kommer. Når de så har fått det endelige avslaget velger de å være her, all den tid det er ulovlig. Da kan en ikke komme å skirke om at en har vært her så lenge at en bør får lov til å bli, når det ikke finnes hold i asylsøknaden om å få bli.

Er det bedre at vi stopper alle asylsøkere fra å komme inn i landet og kun ta i mot flyktinger? Eller er det bedre at en ikke skal få ha ankemuligheter, så etter første avgjørelse så blir en kastet ut, slik at en slipper å være så lenge i et land at en begynner å føle tilhørighet der?

Så er det disse barna alle skriker om. De er jo født her, de er like norske som meg og mine søsken. Dette er feil. De er født i Norge, men av foreldre som ikke har lov til å være her. At voksne folk velger å få barn, når de ikke vet hvor de skal bo, må komme på disse menneskene sine skuldre og ikke hele det norske samfunn. Hvis en mener at det er så galt at disse barna blir sendt ut av landet, så må barnevernet gjøre et vedtak som sier at disse foreldren har utsatt sine barn for fare og ta dem i fra dem, så får de får en fosterfamilie her i landet og foreldrene sendt til sitt hjemland. Hvordan vil dette landet bli om voksne folk skal skyve barna foran seg?? Skal en la folk bare få lov til å yngle fordi de ønsker å bli å landetog jo flere barn de klarer å få presset ut, før det kommer til skritte med tvangsutsendelse, jo bedre er det for jo mere synd er det jo. Nei, vi kan ikke ha det slik. De voksne har ansvaret og bør ta ungene med til hjemlandet sitt, slik at de kan bli kjent med det, før de blir tvangsutsendt av den norske stat.

Jeg må jo inrømme at jeg har medfølelse med disse barna som har slike hensynsløse foreldre, men vi har lover og regler her i dette landet og det må foreldrene ta ansvar for. Jeg ønsker at vi skal hjelpe dem som absolutt trenger det, ikke de som kan ha et godt liv uten å få hjelp fra oss. Da må de lage seg dette livet og heller la godene komme til gode der de trengs.

Vel, dette var min lille utblåsning for i dag.

Annonser

Om sylvi

Jeg er gift, har tre skjønne barn. Har meninger om mangt og mye og er ikke redd for å stå for det jeg mener. Av og til må en trølitt varsom, for ikke trå noen på tærne, men en bør tåle at en person ikke er enig med deg, samme hva det gjelder Her vil jeg skrive om ting som opptar meg, skrive ned mine meninger og tanker, men forventer ikke at andre skal være enig med meg. Jeg har mine meninger, andre har sine meninger, slik er livet og det derfor det er så spenndene.
Dette innlegget ble publisert i Politikk, Samfunn, Tanker og følelser. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *