Kjekt å se at det nytter

Ja, vi har lenge prøvd å få med oss barnehagen i å søke gutten vår inn på ppt. Han har uttale problemer og jeg følte ta han ikke hadde nok ordforråd, men det har ikke vært det enklste i verden å få til.Barnehagen har ment at det ikke har vært vits i å søke ham inn før han er førskolegutt. Jeg fikk høre fra en venninne at jeg selv kunne ta kontakt med ppt, noe jeg gjorde og der fikk jeg vite at hvis ikke barnehagen ville være med på dette, så kunne vi søke selv, men lettere hvis barenhagen var med på det. Dette er nå et år siden.

Jeg snakkket med barnehagen og da var de villige til å være med å søke ham inn. Fikk vite at det skulle gå tre mnd, etter mottat søknad, før han kom inn, så når tre mnd nærmte seg, så gikk jeg å ventet på svar, dette kom ikke, i steden kom barnehagen med ny søknad, fordi de hadde rotet bort den første. Så søkte vi igjen, gikk en mnd og vel så det, så kom dem og sa at vi måtte fylle ut nok en søknad, for den andre vi fylte ut var en gammel versjon av søknad og de måtte ha den nye. Vi fylte denne ut og så fikk de endelig sendt en søknad til ppt.

Vi hadde fått nok og skrev en klage til komunen på barnehagen og dens behandling, så fikk vi brev fra ppt at det ville ta tre mnd før vi fikk ham inn. Jeg tenkte at nå er han i alle fall i systemet, men så fikk vi en telefon som sa at barnehagensjefen hadde ringt og bedd om at han måtte komme først i køen, pga av all problemene vi har hatt med søknaden, så da var han inne i løpet av en uke eller to.

Utredningen begynte å de fant ut at han hadde en språkforståelse som tilsvarte 3.5 år og et språk på rundt 5 år. Da var han ganske nøyaktig 5 år, når denne testen ble tatt i november/desember. De tok en annen test som gikk på logikk og den scoret han høyt på, så han er en klok gutt.

Han fikk tilbud om å være med i en språkklubb, som gikk over 6 mandager en time om gangen. Dette var noe han likte veldig godt og han gledet seg til å gjøre lekser. Han er så lærenem at det er helt utrolig og det sa også logopeden på ppt at han er. Tar i mot det han får og husker godt hva som blir sagt til ham.

Nå for noen uker siden tok de ny test av ham, den viser at han har språkforståelse til en 5 åring og språk som en 6 åring, nå er det uttalen som trengs å trene på. De har gjort enkeltvedtak på at han skal få 8 timer i uken med logoped og 4 timer veileding i barnehagen i uken. Skolen har gjort enkeltvedtak på å gi ham 5 timer i uken det første skoleåret med spesialpedagog. Det er så godt å se at ting endelig ordner seg.

Vi var på overføringssamtale mellom skole, barnehage på fredag, hvor også ppt var med. Jeg fikk et utrolig godt inntrykk av skolen, rektog og spesialpedagoegen der og tror av hele mitt hjerte at gutten får en god start på skolen, med disse folkene som skal ta seg av ham.

Han var på besøk på skolen på tirsdag og synes at det var kjekt, vi har fått tilbud om å ta en tur igjen i juni, slik at han kan bli litt vant med skolen og det har vi tenkt å gjøre. Han er en gutt som trenger mye trygghet rundt seg og det ser det ut som alle vil gjøre alt for at han skal få.

Det er bare så utrolig godt å se at ting går rette veien, så meg måtte bare få skrive det ned.

Så må dere ha en god påske.

Annonser

Om sylvi

Jeg er gift, har tre skjønne barn. Har meninger om mangt og mye og er ikke redd for å stå for det jeg mener. Av og til må en trølitt varsom, for ikke trå noen på tærne, men en bør tåle at en person ikke er enig med deg, samme hva det gjelder Her vil jeg skrive om ting som opptar meg, skrive ned mine meninger og tanker, men forventer ikke at andre skal være enig med meg. Jeg har mine meninger, andre har sine meninger, slik er livet og det derfor det er så spenndene.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *