Tanker omkring julen

Ja, jeg ser på facebook og andre plasser på nett, at en begynner å prate om julen. Det er jo kjempekjekt, men det gjør også at tankene mine omkring julen begynner å svirre.

Julen skal være en gledens tid, en tid der en stopper opp litt ekstra og tenker på samhold og medmenneskelighet. En skal gjøre dette hele året, men når julen kommer, er det veldig viktig å stoppe opp og tenke på dette.

Jeg blir lei meg, når jeg hører at noen kanskje blir sittende alene ved julen. De som er dem nærmest har ikke tid for dem da. Julen er ikke en tid for bare familie, men en tid for medmennskelighet, så jeg mener, ser du noen som blir sittende alene, inviter dem hjem til deg. La dem føle seg ønsket og velkommen.

En annen ting, er alt jaget med presanger, for hvert år som går, så virker det som om gavene bare må bli dyrere og dyrere og at en nesten ser på hvor mye en tror gaven enn har fått har kostet. Har min bror/søster for noen kroner mere enn det jeg har fått? Har naboen gitt finere presanger enn det jeg har gitt mine unger?

Dette blir for meg helt feil, ja, julen handler om å få gaver og det mener jeg store og små skal få, men gaven trenger ikke koste så mye. Jeg må inrømme at barna nok får en del, men ikke mange tusen, som jeg har inntrykk av enkelte barn får. Det som betyr noe er å gi en gave, en tror at mottakeren vil like og da er det vel det samme hvor mye den koster. Det som er kos er å få en gave som er gitt av hjerte og ikke at giveren følte at nå har jeg ikke råd til noe, fordi personen måtte gi meg en gave.

Julen handler for meg, først og fremst om Jesus fødsel og dermed er jo nestekjærligheten lagt ned i julen, at en kan ha nisser og gaver og god mat, ja det skal en sevlsagt, for en skal feire at Jesus kom til denne jord, for vår skyld.

Så har vi dem som sier at julen har så mye stress med seg. Vel, da er det noe som heter planlegging. Julen kommer på samme tid hvert eneste år og da kan en planlegge. Begynne tidlig med julevasken, kjøp julegaver tidlig, ta tak i julebaksten og så er det bare å kose seg når advent kommer.

Selv er vi neste ferdig med gavene her, har noen gaver igjen til nevøer og niser og disse blir nok kjøpt i løpet av uken, så er det bare oss to og våre to barn, som står igjen. Dette tar vi når det nærmer seg jul. Litt julegaveinnkjøp må en ha når det nærmer seg jul..

Jeg skulle ønske at alle kunne si at jeg gleder meg til jul og ikke bare se på det som stress, eller være redd for at en skal sitte alene, eller at det er et enormt pengesluk.

Ta vare på hverandre, det koster ikke så mye å be en person til, til å være med å feire jul med deg.

Håper at alle får en fin førjulstid og julehøytid.

Om sylvi

Jeg er gift, har tre skjønne barn. Har meninger om mangt og mye og er ikke redd for å stå for det jeg mener. Av og til må en trølitt varsom, for ikke trå noen på tærne, men en bør tåle at en person ikke er enig med deg, samme hva det gjelder Her vil jeg skrive om ting som opptar meg, skrive ned mine meninger og tanker, men forventer ikke at andre skal være enig med meg. Jeg har mine meninger, andre har sine meninger, slik er livet og det derfor det er så spenndene.
Dette innlegget ble publisert i Jul. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Tanker omkring julen

  1. Håvard sier:

    jammen skal det bli godt med ribbe!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *