Mange unge kutter ut foreldre på facebook

http://www.aftenbladet.no/meninger/idagdiskuterervi/Unge-dropper-mor-pa-Facebook-2942070.html#.T2Bq0PVVLk9

Denne artikkelen tar for seg at unge kutter ut å ha foreldrnee som venn på facebook. Barn fra 13 år har lov til å være på facebook, mens noen lager seg en falsk profil på facebook, før de oppnår denne alderen.

Jeg synes denne artikkelen er helt feil vinklet, her ser de på de unge, hvordan de opplever å ha mor og far som venn på facebook, at de ikke trenger å vite alt som skjer og at de unge må ha en friplass. Ja, de unge må ha en friplass, men internett er ikke det rette stedet, mener nå jeg. Facebook og andre steder på facebook er nok en plass pedofile liker seg og dermed bør de voksne ha tilgang til barnas aktiviter på internett.

Selv har jeg en voksen datter og da hun ble en 12 år, ble det vanlig å ha internett i hvert et hjem, så det var jo natrulig at vi også fikk det. Allerde da, gikk enn ut med at en måtte overvåke barna på nett, pga pedofile, at barna aldri kunne være trygge på hvem de snakket med, når det var noen de ikke viste at de kjente. Jeg tror ikke at hun synes det var så veldig kult, når jeg tittet over skulderen hennes for å se hva hun holdt på med, hvem hun snakket med på msn og slike ting, men hun forstod også at jeg gjorde det for at hun skulle være trygg. Jeg så aldri at hun snakket med noen hun ikke kjente og jeg følte meg ganske trygg på henne, men plutselig så kan det som er spenndene og forbudt, bli litt for spenndene og de tenker ikke over konsekvensne, derfor er det viktig å holde et øye med dem.

Jeg har nå to små barn på 3 og 5 år, når de blir så store at internett og facebook, blir spenndene for dem, må de nok belage seg på at deres far og jeg skal ha dem som venn på facebook, eller ha passordet, så vi kan sjekke hva de holder på med.

Det som jo er viktig, er jo å bare være der, enn trenger ikke gjøre seg synlig for de unge, med å komentere alt mulig, så de blir flau og får høre det av sine venner igjen. En må ha gjensidig respekt for hverandre. Jeg har min store datter på facebook, og jeg tror ikke at jeg noen gang har trådd over noen grenser for henne. Jeg prøver å tenke over om jeg skal komentere eller la ting gå sin gang. Av og til er det ting jeg føler at jeg må si noe om, men at facebook ikke er rette plass, da prater jeg heller med henne om det. Hun er som sagt voksen og må bestemme selv, men det er alltid godt å få et lite råd fra mamma, så lenge det er råd og ikke en formaning. Jeg håper og tror at jeg klarer å gjøre akkuart det.

Så som en oppsumering, vi må beskytte de unge mot seg selv, som tror at de eier hele verden og kan forstå enhver handling som de gjør, at de kan klare å mester alt de gjør, men ikke la det bli som at vi som foreldre er sjef, la oss bare ligge i bakgrunnen og passe på dem, vise at vi bryr oss, men ikke blander oss mere enn hva vi trenger. Det tror jeg at en bare er nødt for å gjøre, for å beskytte de unge mot seg selv.

Annonser

Om sylvi

Jeg er gift, har tre skjønne barn. Har meninger om mangt og mye og er ikke redd for å stå for det jeg mener. Av og til må en trølitt varsom, for ikke trå noen på tærne, men en bør tåle at en person ikke er enig med deg, samme hva det gjelder Her vil jeg skrive om ting som opptar meg, skrive ned mine meninger og tanker, men forventer ikke at andre skal være enig med meg. Jeg har mine meninger, andre har sine meninger, slik er livet og det derfor det er så spenndene.
Dette innlegget ble publisert i Samfunn, Tanker og følelser. Bokmerk permalenken.

2 svar til Mange unge kutter ut foreldre på facebook

 1. sylvi sier:

  Når du er venn med dem på facebook, så trenger jo ikke noe passord, for da kan du som du sier, følge med på venner og slikt, som er viktig å få med seg.

  Ja, en må nok svelge litt, men det er prisen på å være foreldre og skal ha et godt samarbeid med de unge. En kan ikke regjere som en er en diktator heller.

  Ha en fin lørdag. Klem

 2. Siv Anita sier:

  Jeg er heldigvis facebook-«venn» med alle mine 4 tenåringer. Det har vært helt uproblematisk. Selvsagt må jeg svelge unna en del statusoppdateringer og kommentarer som ikke faller så veldig godt for et mors-hjerte, men det er bedre at det er sånn enn at vi ikke skal være venner der inne!

  Jeg har ikke passord til deres kontoer, men av og til ser jeg litt på hvem «vennene» deres er. Det jeg ser er at de har gjevnaldrende, som de kjenner, og møter i diverse forum som venner.

  Det kommer nok til å gå bra med dine små også, når de kommer i den alderen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *