Abort

Den siste tiden har det også vært mye snakk om abort og om leger skal kunne reservere seg mot henvisning til abort. Det da legen gjør, erat han får raskt en time hos en annen lege, en på samme senter, om det er et legesenter og så henviser denne legen dama til abort, så dama blir ikke stående uten tilbudet og kan utføre aborten.

I abortlovens paragraf 1 står det jo at en skal få så lavt abortantall som mulig og hvordan gjør vi dette? Det står bland annet at en skal gi kunnskap og der tror jeg at vi er inne på noe.

Mange mener at det å ta abrot er ikke noe «big deal» for en tar bare bort en celleklump. FEIL. Det er ingen celleklump. Dette er et lite foster som har hode, armer, bein, tær og fingrer. Alle de indre organer er på plass og alt skal nå bare ligge å modne seg, så de kan klare et liv utenfor mors liv. Det klarer det ikke enda, det er hele forskjellen på et foster i 12 uke og et nyfødt barn.

La de som ønsker å ta abort, få en ultralyd før de gjør dette, gjerne i 3D, så de ser hva de ønsker å fjerne. Si at til dem at vil de ta bort et foster, må de se forstet først for så å si at det er greit å ta det bort. Kanskje vi får bort tankegangen om at det bare er celleklump som blir fjernet.

Vi kan ikke forby abort, da blir det ville tilstander, men jeg synes alikevell at det er for enkelt i dag å ta abort. Når en har tatt abort en gang, synes jeg at en burde måtte gjennom en nemd for å ta abort igjen, slik at de få som bruker det mer eller mindre som en prevensjon, blir stoppet.

Så er det mange som spørr, når er det et liv. Tar en abort om en tar angrepillen, bruker spiralen osv osv. Selv mener jeg at det er et liv i det hjerte begynner å slå og det er vel 6 dag eller rundt der, at hjerte begynner å slå.

Jeg lurer litt på når mennesker synes at en ikke kan ta abort lengre. Vet jo at i enkelte stater i USA kan en ta abort helt frem til fødsel, nært sagt. Så lenge barnet er i magen, så er det ikke et liv. Er det slik vi vil ha det?

Jeg må også si at jeg blir helt matt når jeg hører at folk tar abort, fordi de mener at det ikke er riktig tidspunkt (burde kanskje latt være å ha sex da) og så når de så har tatt abort, angrer de og paret gjør alt de kan for å få et nytt barn. Det synes jeg er helt hårreisende.

De som har vært gjennom en voldtekt eller det fare for sitt eget liv, eller at de får beskjed om at barnet ikke kommer til å leve lenge etter fødsel, kan jeg forstå at tar bort barnet. Selv måtte min mann love meg at hvis han ble stående oppi en siutasjon der de sa at de kunne redde meg eller barnet, måtte han si at de skulle gjøre det de kunne for å redde barnet mitt. Hadde han ikke lovet meg det, hadde det ei heller blitt barn hos oss, for det var veldig viktig for meg. Samtidig så skjønner jeg de som tar bort barnet for å redde sitt eget liv.

Dette er en debatt som er utrolig vanskelig og sår, men jeg tror den er viktig å ta. Få den skikkelig opp i dagslyset, finne ut hva en skal gjøre for å hjelpe disse som står i den situasjonen at de føler at abort er eneste utvei. Noe må gjøres for at vi kvinner ikke skal drepe våre barn i magen lengre.

Annonser

Om sylvi

Jeg er gift, har tre skjønne barn. Har meninger om mangt og mye og er ikke redd for å stå for det jeg mener. Av og til må en trølitt varsom, for ikke trå noen på tærne, men en bør tåle at en person ikke er enig med deg, samme hva det gjelder Her vil jeg skrive om ting som opptar meg, skrive ned mine meninger og tanker, men forventer ikke at andre skal være enig med meg. Jeg har mine meninger, andre har sine meninger, slik er livet og det derfor det er så spenndene.
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 svar til Abort

 1. sylvi sier:

  Det er jo ikke snakk om at ei nemd skal bestemme om du kan ta vare på et barn eller ei, men når en har tatt en abort og vil ha en til, så vil jeg at en nemd skal avgjøre om du får lov til å ta abort, ut i fra hensyn til barnet. Jeg synes ikke at det er greit at så mange barn blir drept av sin egen mor.

  Ja, en må være uenig for å få i gang en debatt, ellers blir det bare prat 🙂

 2. Siv Anita sier:

  OMG!!!
  Her er vi uenige!

  Nemd? Har du snakket med noen som har vært gjennom prosessen med å få livet sitt bestemt av ei nemd? Der en gruppe ukjente mennesker skal bestemme om du kan ta vare på et barn?

  Abort må være selvbestemt. Det er mange årsaker til at kvinner tar abort. Alle sin årsak må respekteres. Vi kan ikke stille tiden tilbake til 60-tallet. Strikkepinneaborter og det som værre var.

  For meg er din mening i denne saken hårreisende!
  Men av og til må man være uenige for å få en debatt…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *